Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Εναλλακτικός καφές

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την "αγαπημένη" μας και για την απλή μεταφορά μας, μέχρι την καφετέρια της αρεσκείας μας. Εκεί πιάνουμε τραπέζι προσανατολισμένο προς το πεζοδρόμιο, εξυπηρετώντας με την κίνηση αυτή δύο βασικές ανάγκες. Πρώτον, να βλέπουμε την "πασαρέλα" των υποψήφιων Σταρ Ελλάς της περιοχής μας και δεύτερον να χαιδεύουμε με το βλέμμα την μοτοσικλέτα μας. Από τα πλαστικά και το ρεζερβουάρ, μέχρι το πίσω λάστιχο και την απούσα πινακίδα! Τι συζητήσεις έχουν "ανάψει" αυτές οι ματιές, δεν λέγεται...
- "...καλά, δεν πλαγιάζεις καθόλου;"
- "...σαν χοντρή δεν φαίνεται από πίσω;"
- "...λέω να βγάλω καθρέπτες και φλας, τί λες;"
Γιατί να μην συνδιάσουμε όμως τον καφέ με κάτι άλλο;
Γιατί να μη φύγουμε εκτός πόλης;
Στην επαρχία, δεν πρέπει να έχουμε παράπονο. Ατέλειωτες διαδρομές οδηγούν σε γνωστά και άγνωστα χωριουδάκια. Γραφικά μέρη που απλά περιμένουν να τα δεις και να τα γνωρίσεις. Γιατί όχι να μην βιντεοσκοπείς και τη διαδρομή με την παρέα να στρίβει και να πλαγιάζει ή απλά να φωτογραφίζεις. Σκέψου το υλικό που θα έχεις στα χέρια σου μετά από 2, 5 ή 10 βόλτες...για καφέ! Δεν μιλάω για ταξίδια και μεγαααάλες βόλτες. Όπως φαίνεται και στον 1ο χάρτη η διαδρομή δεν είναι πάνω από 35 χιλ., ενώ στον 2ο είναι γύρω στα 22 χιλ. Μέσα όμως σε μισή ώρα έχεις φύγει από τη φασαρία της πόλης, έχεις στρίψει μερικές δεκάδες, καλές στροφές, έχεις δει μερικά τοπία που μαγνητίζουν, έχεις καθίσει για καφέ και κουβέντα και το καλύτερο είναι πως βρίσκεσαι σχεδόν...δίπλα στο σπίτι σου.
Στις φωτογραφίες που παραθέτω, φυσικά δεν φαίνονται ούτε οι άνθρωποι που συνάντησα, ούτε τα όμορφα χωριά που διέσχισα, ούτε οι ταβέρνες που προσπέρασα.
Δεν γράφω περισσότερα, μιας και ο σκοπός μου είναι να δείξω απλά μια διαφορετική οπτική, μιας συνήθειας(πάμε για καφέ), που ίσως έχει κουράσει κάποιους με τη μονοτονία της και θέλουν...κάτι άλλο.
Ε, αυτό το κάτι άλλο είναι ακριβώς δίπλα μας.
Λοιπόν, κανείς για καφέ;

2 σχόλια:

  1. Σε τέτοιες βόλτες έχω πιει τους καλύτερους καφέδες...!!!
    Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει ακούστε και πάρτε σοβαρά την πρόταση του Μάκη.
    Όλοι οι καφέδες είναι ίδιοι, το διαφορετικό βρίσκεται στον αέρα, στη διαδρομή, στις εικόνες, στα αρώματα, στην κούραση, στον ιδρώτα και στην καλή παρέα!
    Επίσης και μόνος δεν είναι άσχημα, αρκεί να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και να έχεις γνωριστεί με την μοναξιά στο παρελθόν!
    Και το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεσαι ταξιδιάρα μηχανή για να κάνεις αυτές τις βόλτες...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάκη απο 24 Ιουλίου θα σου΄ρχομαι και εγώ για καφέ.Έχω βαρεθεί να πηγαίνω μόνος με έχει φάει η μοναξιά εδώ στη Χίο.Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ no 6

    ΑπάντησηΔιαγραφή