Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ένα με απ' όλα (διήμερο ντε!)

Το ταξίδι ξεκίνησε το μεσημέρι της Καθ. Δευτέρας. Οι μηχανές περίμεναν φορτωμένες και ως τις 14:30 είχε φορτωθεί και ο υπόλοιπος εξοπλισμός. Σε 5 λεπτά είχαν δεθεί και οι ζώνες ασφαλείας και...εμπρός για τις Σέρρες! Ο ενθουσιασμός περίσσευε και μόνο κάποιες φευγαλέες ματιές έξω από το τζάμι (απλά για σιγουριά ότι δεν θα βρέξει), πρόδιδε μια μικρή ανησυχία. Στον δρόμο προλάβαμε με τον Βασίλη να αναλύσουμε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας και να κάνουμε και ένα μικρό σχεδιασμό της αυριανής μέρας. Εκτός από ένα μιλκ-σέικ (για μένα) και 200μλ λάδι (για το αυτοκίνητο), δεν υπήρξε κάτι το συγκλονιστικό στο δρόμο. Φτάνοντας στην πίστα...ώ τι θεία μουσική πλυμμυρίζει τ' αυτιά μου!!! Όχι δεν είμαι στον παράδεισο, αλλά στο κυλικείο το κέφι ξεχειλίζει και ο Ολύμπιος στο ρόλο του ντι-τζέι, σφυροκοπάει την παρέα του με γνωστές χορευτικές επιτυχίες. Αυτό είναι γλέντι !

Αφού ήπιαμε και από δύο ποτήρια μπύρα κερασμένα, δηλώσαμε...κούραση και μόλις ξεφορτώσαμε τις μηχανές στα πιτς, φύγαμε για το ξενοδοχείο. Στην βραδυνή έξοδο, υποχρεωτική στάση στο "Καπηλιό του Κωστή", με πολύ καλό, πολύ φθηνό και σε μεγάλη ποσότητα φαγητό. Για όποιον ανηφορήσει προς τα πάνω, καλό είναι να το επισκεφθεί, δεν θα χάσει.
Την άλλη μέρα εγερτήριο από τις 06:30, έλεγχος του καιρού μέσα από το τζάμι του δωματίου και επικαλυπτικά...από τον Γιώργο Αυτιά. Αραιή συννεφιά, μια χαρά!
Αργότερα στην πίστα συναντήσαμε την υπόλοιπη παρέα, που ταξίδεψε από Καρδίτσα από τα χαράματα ακόμα. Ο Θοδωρής, ο Νίκος, ο Κώστας, ο Τίμος και ο Άκης, ο καθένας με την δική του "πρόταση" για εκμάθηση της πίστας και ένα καλό γυρολόγιο. Οι μηχανές δοκιμάζουν συνεχώς "γραμμές" σε αναζήτηση εκείνης που θα τις βγάλει με τα "πιο πολλά" από τις στροφές. Γύρο με το γύρο η βελτίωση εμφανής και ο καθένας να οδηγεί στο δικό του "όριο". Η διασκέδαση άφθονη και φυσικά τα πειράγματα μεταξύ της παρέας, έδιναν και έπαιρναν! Ένα από τα ευχάριστα απρόοπτα , ήταν στην έξοδο της Κ10, όπου το πόδι μου πιάστηκε από τον σπάγγο κομμένου χαρταετού που είχε πέσει μέσα στην πίστα. Αυτό είναι που λένε "...πετάει χαρταετό"!
Η μέρα τελειώνει και αναχωρούμε για την πόλη για ξεκούραση, φαγητό και κουβέντα. Το "καπηλιό"μας περίμενε για να βοηθήσει στην αποκατάσταση (μάλλον θα τον κάνουμε επίσημο χορηγό!), πάντα με ωραία ατμόσφαιρα και φαγητό.
Το υπόλοιπο βράδυ ακούστηκαν και αναλύθηκαν οι εντυπώσεις όλων από την πίστα (κάποιοι ήταν εκεί για πρώτη φορά) και πιθανοί τρόποι βελτίωσης της ατομικής μας οδήγησης.
Την επόμενη μέρα ο καιρός ξανά στο πλευρό μας, μας προέτρεπε να ντυθούμε γρήγορα και να μπούμε για πολλούς γύρους. Η παρέα μεγάλωσε με δύο ακόμα φίλους από την Αλεξανδρούπολη, το Σωκράτη και το Σάκη. Σε λίγο όλοι βρισκόμασταν, πότε εντός πίστας και πότε εκτός για διάλειμμα. Σήμερα όλοι νιώθανε πιο καλά και πιο σίγουρα με τις μηχανές τους, σε σχέση με χθες. Οι ταχύτητες ανεβαίνουν και οι είσοδοι στις στροφές γίνονται πιο γρήγορες. Τα λάστιχα υποφέρουν και κυριολεκτικά δίνουν κομμάτια του εαυτού τους, προκειμένου να διατηρηθεί η καλή πρόσφυση.
Το μεσημέρι όμως ήρθε και πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία της επιστροφής. Ακόμα και το διήμερο δεν είναι αρκετό, τελικά!
Η επιστροφή μας επιφύλαξε και μια μικρή έκπληξη.
Μία από τις βάσεις του τρέιλερ, που συγκρατεί τη μηχανή όρθια, έσπασε και παραλίγο η μηχανή να φύγει από τη θέση της. Ευτυχώς μερικοί ιμάντες παραπάνω, έδωσαν προσωρινή λύση, μέχρι την άφιξη στο σπίτι (ουφ!!)
Διαπιστώσεις διημέρου:
- Η καλή παρέα κάνει πάντα τη διαφορά. Καινούριες γνωριμίες έγιναν και οι παλιότερες συσφίχτηκαν.
- Περισσότερα χιλιόμετρα στην πίστα, σημαίνουν ασφαλέστερη και γρηγορότερη οδήγηση παντού.
- Η πίστα γέμισε από Καρδιτσιώτες (νόμιζες πως γινόταν αποκλειστική της χρήση!)
- Τραβήχτηκαν βίντεο και φωτογραφίες. Όλοι μας κάτι θα μάθουμε βλέποντας τον εαυτό μας σε δράση, ώστε να διορθώσουμε λάθη και παραλήψεις.
- Όλοι θέλουμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας, το συντομότερο δυνατόν.
-Όλοι διασκέδασαν και παρά τις δύο πτώσεις (όχι σοβαρές) που σημειώθηκαν, δεν υπήρξε μείωση του ηθικού σε καμμία περίπτωση!
- Καλό είναι να φοράμε pirelli.
- Το γρασίδι δεν παρέχει καθόλου πρόσφυση!!!

4 σχόλια:

  1. Πού είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο οέοο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο δεν θα μπει γιατί το πρώτο που ήταν ΜΟΝΟ 9:30 λεπτά, ήταν μονότονο και κουραστικό για ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ. Φαντάσου με αυτό που είναι περίπου μισή ώρα τι θα γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανά στα λόγια μου έρχεσαι, δώσε αυτές τις σβήστρες να πάρεις κανα ταξιδιάρικο εργαλείο. Με τα ταξιδιάρικα κάθε χιλιόμετρο μετράει, σε παραστάσεις, σε συγκινήσεις, σε εμπειρίες, σε εικόνες, σε αρώματα, σε … σε ….!
    Η πίστα είναι μια επανάληψη, μόλις την κάνεις καλά αρχίζεις να την βαριέσαι…!!!
    Επίσης στην πίστα απολαμβάνεις μόνο ΕΣΥ, ενώ στα ταξίδια θα μας χαρίζεις απλόχερα την παρέα σου, την ευστροφία του πνεύματος που σε διακατέχει, το χαμόγελό σου, το χιούμορ σου, (δεν έχω άλλα να σου πω, με κούρασες ).
    Μάλλον έχω κι άλλα να σου πω άλλα θα σου τα λέω σιγά-σιγά (και μην αρχίσεις από μέσα σου, «…σιγά μην με πείσεις…» και άλλα τέτοια Καρδιτσιώτικα, εντάξει);
    Υ.Γ.
    Αυτό τον καιρό εκπαιδεύω έναν καινούργιο αναβάτη (φίλο) με Varadero Mk3, (τουλάχιστον εσύ δεν χρειάζεσαι εκπαίδευση), φιλάκια να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα Ευθύμιε,στην πίστα τον Μάκη τον απολαμβάνωκαι εγώ... :P


    Καλά ήταν ακόμα και με το δανεικό "600αράκι" του Τίμου!

    Νίκος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή