Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Προσομοιωτής δικύκλου στα Ιταλικά σχολεία







Οι τοπικές αρχές του νομού της Modena παρουσίασαν από κοινού με τη Honda Italia ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ασφαλή χρήση του δικύκλου στα σχολεία της περιοχής, με τη χρήση του προσομοιωτή οδήγησης Riding Trainer της Honda. Με το πρόγραμμα αυτό, οι νέοι της περιοχής που θα θελήσουν να αποκτήσουν το δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου μέσω των σχολείων τους θα έχουν στη διάθεσή τους τον συγκεκριμένο προσομοιωτή... προκειμένου να εξοικειωθούν με το μέσο και να αποκτήσουν τον έλεγχό του.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής έχει ήδη διαθέσει 19.000 ευρώ για το πρόγραμμα, ενώ 11 προσομοιωτές βρίσκονται ήδη σε αντίστοιχα σχολεία. Το Riding Trainer της Honda αποτελεί έναν αληθινό προπονητή χρήσης του δίτροχου με ασφάλεια, αναπαράγει πιστά την αίσθηση που μεταφέρεται στον αναβάτη, καθώς και όλους τους κινδύνους της οδήγησης, και του δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσει απόλυτα τι γίνεται και να εναρμονίσει τις αντιδράσεις του.
Είναι κατασκευασμένο πάνω σ’ ένα αληθινό πλαίσιο, έχει πραγματική σέλα μοτοσικλέτας, μια οθόνη και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, το software του οποίου αξιοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνας M.A.I.D.S. χρησιμοποιώντας αναλύσεις 1.000 ατυχημάτων με δίκυκλα.

Με το Riding Trainer μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε δίκυκλα διαφορετικού κυβισμού, σκούτερ ή μοτοσυκλέτες, με αυτόματη ή συμβατική μετάδοση, διαφορετικά περιβάλλοντα οδήγησης (πόλη, περιφέρεια, βουνό, παραλία, αυτοκινητόδρομο), ημέρα, νύχτα, αλλά και οδήγηση με ομίχλη!
Αναπαριστώνται ρεαλιστικά ήχοι όπως το ανέβασμα των στροφών του κινητήρα αλλά και το μπλοκάρισμα των τροχών ή η επαφή του πλευρικού ορθοστάτη με την άσφαλτο στις στροφές. Στο τέλος της άσκησης μπορεί ο μαθητής να ξαναδεί τη “διαδρομή” του καθώς και να αναλύσει τα λάθη που έκανε, ενώ τα αποτελέσματα μπορεί να τα έχει σε έντυπη μορφή.
Tο πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε ιταλικά πανεπιστήμια, και οι αρμόδιοι ευελπιστούν στη γρήγορη επέκτασή του σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

πηγή: moto

Νταφέτσιος Ευθύμιος

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ξένοι επενδύουν σε τέτοια άχρηστα πράγματα. Σε εμάς εδώ πάντως δεν χρειάζεται. Πέρα από την πλάκα τώρα, θα έπρεπε τα σχολεία μας να είναι εφοδιασμένα με τέτοια συστήματα, μπας και οι νέοι μάθουν να οδηγούν σωστά...στη χειρότερη τουλάχιστον θα βγάζαμε έναν παγκόσμιο, τι στο καλό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή