Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κυριακή στο Πήλιο

Ήταν ένα πράγμα σαν να βλέπεις το Μαμαλάκη να εκτελεί συνταγή. Μιλάω για τη βόλτα την Κυριακάτικη μέσα στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν κάτι μεγαλύτερο και έτσι έγινε μία μονοήμερη εκδρομή. Ο προορισμός αποφασίσθηκε να είναι προς το Πήλιο, στο χωριό Πλατανιάς.
Η συνταγή περιλάμβανε: 1 busa, 1 kawasaki 1400, 1 ktm990 και 1 blackbird 1100. Επίσης συνεπιβάτες για άρωμα, κάτι σαν άνιθο δηλαδή και άστατο καιρό με πιθανότητα βροχής, κάτι σαν σκορδαλιά, που σε άλλους αρέσει και άλλοι  ούτε να τη δουν. Στο τέλος τη φάγαμε και τη σκορδαλιά !!!

Λίγο πριν το μεσημέρι οι μηχανές ξεκίνησαν και μετά από ολιγόωρη οδήγηση κάναμε την απαραίτητη στάση για καφέ (και φυσικά τσιγάρο για τους μανιώδεις καπνιστές της παρέας) στην Άφυσσο, πάνω από το κύμα.
Εκεί έλαβαν μέρος διάφορα πειράματα. Το πρώτο ήταν το"Βαθύ λαρύγγι", όχι αυτό με τις φούτσες, αλλά με τις κρέπες. Επικεφαλής του πειράματος ο Νορβηγός επιστήμων Γιαν Φαταουλάνεν. Η θεωρία του τελικά αποδείχθηκε σωστή και η κρέπα εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού.
Το δεύτερο είχε να κάνει με την ελαστική αντοχή των υλικών σε μοριακό επίπεδο. Διεξείχθει από τη Ρωσίδα φυσικό Σούλα Σπασίμοβα (παρεμπιπτόντως είναι αυτή που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του Γιούρι Γκέλλερ) και αφού λύγισε στην συνέχεια έσπασε το πιρούνι. Το κοινό ξέσπασε σε αυθόρμητα χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς.
Η παρέα αφού ανασυντάχθηκε ξεκίνησε για Αργαλαστή και στη συνέχεια στον Πλατανιά. Ωραία διαδρομή με βουνό και θάλασσα δίπλα-δίπλα, επαρχιακό δίκτυο και αμέτρητες στροφές. Μια χαρά διαδρομή, ελαφρώς κουραστική για τα μεγάλα στριτάδικα. Αυτό όμως μάλλον σαν δικαιολογία χρησιμοποιήθηκε για να γίνει στο φαγητό...
.. η γενοκτονία της καραβίδας!!! Όλοι πάντως το απολαύσαμε και σε συνδυασμό με το ήσυχο περιβάλλον, το αεράκι και τη θάλασσα, νιώσαμε την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας σαν μακρινή ανάμνηση.
Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Δηλαδή εκτός από έναν(μία...)
Η επιστροφή εξίσου ωραία και απολαυστική μας έφερε στην Κάτω Γατζέα.
Εκεί στην απαραίτητη στάση για γλυκό φάγαμε ένα από τα καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο νόστιμα προφιτερόλ. Δυστυχώς η φωτογραφική με πρόδωσε και δεν έχω τα πειστήρια για να τα δημοσιεύσω (αυτό όμως αποτελεί ένα καλό λόγο για μια ακόμη εκδρομή).
Αφήνοντας πίσω μας την πόλη του Βόλου ο άστατος καιρός, μας κέρασε και την σκορδαλιά που προανέφερα, ευτυχώς όχι μεγάλης έντασης.
Και για όσους συμμετείχαν μία συμβουλή: Όταν έρθει ο καιρός για αλλαγή του κράνους, μην εμπλέκετε τους υπαλλήλους των διοδίων να σας βοηθήσουν στην επιλογή του. Αντί για χείρα βοηθείας μπορεί να λάβετε μπάρα βοηθείας!!!

Λίγες φωτό ακόμα εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Καλο καλοκαιρι σε ολους τους αναγνωστες του blog και φυσικα στον συντακτη του που φροντιζει να μας κρατα ενημερους για καθε του περιπετεια στους δυο τροχους !
    Ο καιρος ειναι ιδιετερα καλος αυτη την εποχη γι αυτο αφηστε τα γκαζια και πιαστε τα μπαγκαζια, ετσι θα σας δωθει η ευκαιρια να απολαυσετε υψηλου επιπεδου εκδρομες.

    Πολυ καλος προορισμος το Πηλιο και απο οτι βλεπω η εκδομη σου ηταν ιδιετερα υψηλης θερμιδικης αξιας.

    Αν εγινε χρηση του νεου σου gps πες μας τις εντυπωσεις σου .

    Υ.Γ θα ερχομουν Σερρες για παρεα αλλα εφυγα τοσο ξαφνικα για το νησι και δεν προλαβα ουτε να σε χαιρετησω ,sorry !

    ΑπάντησηΔιαγραφή